Suositukset

Suosituksia ja palautteita tallin toiminnasta

”Canna’s talli on luottanut Wasaborgin tiimin poninkoulutustaitoihin jo seitsemän ponin verran. Koulutustyö on laadukasta, ammattitaitoista ja jokaiselle ponille räätälöityä. Ponin edistymisestä, voinnista ja käyttäytymisestä kerrotaan aina totuudenmukaisesti. Mielestäni parhaiten tyytyväisyytemme osoittaa se, että meiltä menee poni toisensa jälkeen Wasaborgille. Eli tyytyväinen asiakas palaa aina takaisin! Ja tulevaisuudessa meidän tallilta menee varmasti vielä monta ponia lisää Lauran tiimin taitaviin käsiin.”
Seija Nurmi, Canna’s Talli, Eura 17.12.2013


”Palautteena voin ehdottomasti suositella. Saimme hienosti koulutetun ponin ja en voi kuin suositella.”
Jenni Hakala, Shore-Wide Dexterin omistaja 21.12.2013


”Etsin 2012 vuonna 5-vuotiaalle tytölleni ponia. Satuin näkemään 4-vuotiaan welsh A-oripojan, Dinon, ja ihastuin häneen heti. Pakko myöntää, että kauneuteen, mutta Dino vaikutti myös mukavalta käsitellä. Dino tuli meille elokuussa 2012 ruunana, muutaman kerran selässä käytynä ja vähän ohjasajettuna. Itse en osaa kuin taluttaa poneja, siksi oli tärkeä löytää hyvä ratsuttaja ponillemme. Dino oli edelleen aika orimainen ja oli vaikea arvioida millainen ratsu ponista tulisi. Olin valmistautunut kaikkeen superkiitäjän ja laiskamadon välillä. Dino matkusti Uuteenkaupunkiin toukokuussa 2013, pojankoltiainen pääsi kouluun! Reilun kahden kuukauden aikana Dino sai paljon ratsastusopetusta, maastoilua ja esteharjoitusta. Koltiainen kasvoi nuoreksi herraksi ja selkeästi huomasi, että se viihtyi Wasaborgin tallilla. Dinolla tehtiin ”töitä” lähes päivittäin, mitä nuori poni tarvitseekin. Lauran kanssa viestittelimme aina tärkeissä etapeissa ja onnistumisissa. Dino osoittautui pelkäämättömäksi ja hivenen laiskantuntuiseksi – kuullosti hyvältä. Kun tulimme hakemaan poikaa kotiin Ida esitti mitä kaikkea oli tehty ja piti myös meidän tytöille ratsastustunnin. Kun näin Dinon, huomasin heti ulkoisen muutoksen, kaveri oli saanut lihaksia! Ratsastaminen näytti helpolta ja hyvältä. Olin todella tyytyväinen, mitä oli vain parissa kuukaudessa saatu aikaan. Dino on nuori ja vielä varsin kokematon poni, joka tarvitsee paljon ratsastusta ja uusia kokemuksia, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”
Mari Korpikaivo, Cloudberry Mahognyn omistaja 30.12.2013


”Starpony.net Oy ja Alba-ponit ovat ratsuttaneet useita poneja Wasaborgin tallilla, jossa meillä on tällä hetkelläkin työn alla Junibackens Zoya joka kohta vaihtuu jalostusoriimme Alba Santiagoon. Olemme luottavaisesti uskoneet Wasaborgille myös toisen jalostusorimme Junibackens Lotuksen, jonka ratsastus- ja ajo-opetukseen olimme erittäin tyytyväisiä. Meiltä on ollut siellä myös muita nuoria oppimassa ratsastuksen alkeita. Yhteistyö on mielestäni pelannut saumattomasti, vastuuhenkilöt ovat helposti tavoitettavissa puhelimitse ja viimeisimmät kuulumiset voi kysellä helposti. Kaikki pyydetyt ja sovitut asiat on toteutettu ilman muistuttamista. Voin suositella lämpimästi myös pitkänmatkalaisille, sillä kuulumisia ja kuvia on saanut pyytämättä.”
Maura Tuomi, Paattinen 30.12.2013


”Shetlanninponiruunamme Aarnilan Tare oli ensimmäisiä Wasaborgin tallilla koulutuksessa olleita shettiksiä jo monta vuotta sitten. Taren ajo-opetus oli epäonnistunut kotona jollain tapaa ja tarkoitus oli saada poni opetettua uudelleen ajolle sekä myös ratsastukseen. Ponin epäluulo ajohommia kohtaan osoittautui kuitenkin liian suureksi voittaa, mutta hyvä ratsu siitä on saatu Lauran, Idan ja muiden avulla! Tare on ollut ratsutuksessa Wasaborgilla pariin eri otteeseen ja nyt 8-vuotiaaksi kääntyessään se on töissä Wasaborgilla tuntiponina. Taren koulutuksesta jäi niin hyvä kuva tallin toiminnasta, että olen suositellut Wasaborgin shettisratsutuspalveluita muillekin ja Taren jälkeen koulutuksessa onkin ollut monen tutunkin ponit. Itse olen vienyt Lauralle koulutettavaksi myös shettistamma Pineriver’s Penelopen, kun tuli aika vierottaa se varsastaan viime talvena. Peppi oppi hyvät perustaidot sekä ratsastuksessa että ajossa ja myin sen sittemmin tunti- ja ponikerhoponiksi. Oman kokemukseni perusteella suosittelen Wasaborgin tallin ratsutus- ja ajo-opetuspalveluita kaikille, joilta ei esimerkiksi löydy itseltään riittäviä taitoja tai riittävän pientä ratsastajaa hommaan tai aika ei riitä suunnitelmalliseen ja pitkäjänteiseen koulutustyöhön. Luotan myös oman ponini päivittäisessä ja kuukaudesta toiseen jatkuvassa hoidossa täysin Lauran ammattitaitoon.”
Lotta Airila 31.12.2013


”Oma kasvattimme, gotlannin russ -tamma Sigrid, kotoisemmin Siiri, vietti Wasaborgin tallilla melkein viisi kuukautta vuonna 2012. Tuolloin kolmevuotias Siiri oli tarkoitus sisäänratsastaa ja opettaa myös ajolle. Kotona oli harjoiteltu ohjasajoa ja työskennelty jonkin verran maastakäsin. Omat taidot ja aika eivät olisi riittäneet Siirin kunnolliseen opetukseen, niinpä ystäväni Heidin vinkistä soittelin Lauralle ja Wasaborgissa olikin juuri vapautunut yksi opetuspaikka.

Siiriä ratsutettiin ja ajo-opetettiin vuoropäivinä, ja näin ponilla oli riittävän vaihtelevaa toimintaa. Opetusta ei myöskään kiirehditty liikaa, vaan poni sai välipäivinä temmeltää laumassa kavereiden kanssa. Kaikki sujui hyvin, ja kotiin palasi näppärä ja oppivainen nuori neiti. Kiitos Lauralle ja kaikille avustajille!

Viime kesänä Siiri myytiin kolmilapsiselle ystäväperheelle ja se on osoittautunut loistavaksi lasten monitoimiponiksi. Nuoresta iästään huolimatta se on pienten ratsastajiensa luotettava ystävä ajossa ja ratsastuksessa ja kaikessa käsittelyssä. Voin lämpimästi suositella Wasaborgin tallia jokaiselle, joka tarvitsee apua poninsa koulutuksessa :)”
Ulla Mustonen, Hyvinkää 3.1.2014


”Viime keväänä selailin netistä eri ratsastusleirejä lapsilleni, jotka ovat nyt 5- ja 6-vuotiaita. Meillä on kotona hevosia ja poneja, siksi halusin heille ratsastusopetusta. He ovat käyneet neljässä eri tallissa ja leireillä. Minä ja lapset olemme yksimielisesti valinneet Wasaborgin tallin, Ukissa, koska yhtä iloisempaa porukkaa ei ole löytynyt muualta kuin Wasaborgin tallilta. Molemmat lapset käyvät ratsastamassa 1-2 x viikossa ja he ovat aina tykänneet kovasti ja odottavat aina seuraavaa ratsastustuntia.

Olen tuntenut Lauran vuodesta 2001. Laura on aina aurinkoinen, iloinen, valmis auttamaan ja palvelemaan meitä muita. Laura on myös auliisti jakanut hevostietoja ja -taitojaan meille. Näen, että Laura on sitoutunut kokosydämisesti tähän työhönsä. Minä, kuurona äitinä iloitsen, kun minut on otettu hyvin vastaan. Minun kanssani pyritään kommunikoimaan suullisesti, sillä luen huulilta ja saan tarvittaessa viestit kirjallisena tai tekstiviesteinä. Viittomakielen tulkin käyttö on ollut myös sujuvaa.

Ponimme on ollut koulutettavana Wasaborgin tallilla 2 kuukautta ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä ponimme koulutukseen, hoitoon ja yleiseen hintatasoon. Lähetämme siksi heille toisen ponimme koulutettavaksi. Suosittelen lämpimästi Wasaborgin tallia kaikille aloittelijoille ja myös vanhemmille ratsastajille, jotka haluavat oppia lisää uutta.”
Anne Kittilä, Laitila 4.1.2014


”Shetlanninponitamma Lilly oppi 5-vuotiskaudellaan nopeasti sekä ratsun taitoja että kärryjen eteen. Idan ratsastamana saavuttivat useita sijoituksia 40 cm ja 50 cm luokissa. Paras saavutus vuodelta 2013 shettis SM Ypäjältä 1-osakilpailun sijoitus 3.
Nike oli Lauran ”löytö”, joka kuumana esteponina opetteli uuden uran eläkepäivilleen kouluratsuna. Ida ja Nike sijoittuivat kaudella 2013 useissa seurakoulukisoissa sekä tekivät hienon suorituksen myös aluekisoissa Laitilassa. Vakka-Cupin koulumestaruuden poneissa pari voitti suvereenisti.
Ponien kanssa mennään koko ajan niiden ehdoilla. Koulutus perustuu palkitsemiseen ja se etenee ponin tahdissa. Kilpaileminen on aina hauskaa ja ”plussaa” tässä hommassa, se tulee siinä sivussa, kun ponit edistyvät. Hevosmiestaito on kaikkein tärkeintä, silloin asiat ovat hyvin kun poni on iloinen, reipas ja luottavainen. Suuret kiitokset Idalle ja Lauralle!”
Pirjo ja Meri Mäntynen, Mynämäki 5.1.2014


”Ensimmäisenä kokemuksena oli mahtava työelämään tutustumis-jakso muutama vuosi sitten ja vielä kokemusta omaavana aikuisena. Mikäs sen hienompaa kuin saada oppia, vastuuta ja rutkasti kokemusta lapsuuden haaveesta. Päivät oli täynnä iloa, työn pakertamista, mutta rennolla meiningillä. Jo tuolloin ihastuin erääseen poni-poikaan Tulihan sille elämän oppeja opetettua varsana. Kaiken kruunasi ponin osto luotettavalta, hyvältä ja avuliaalta kasvattajalta. Tiesin mitä sain. Tallilla on hyvä opetus niin ihmisille, kuin hevosillekkin. Hyvä hoito ja mukavat tilat.”
Henna Eskelinen, Taivassalo 23.1.2014


”Vein Lauralle ratsutettavaksi 4-vuotiaan irlannin cob-tammani Napin. Nappi oli aiemmin ollut kuukauden ammattilaisella, jossa ei selkään menty kuin 3 krt, 15 min/kerta, oli kuulemma ongelmahevonenkin.. Oli niin huijattu olo ja tulin epäileväksi kaikkia ratsuttajia kohtaan.

Onneksi löysin Lauran, joka lupasi ottaa Napin sinne kuukaudeksi. Hommasi vielä apurinkin tähän, Jemin :). Satulaan totutus, käynti ja ravi, mitä siinä pienessä ajassa nyt ehtii. Olin niiin tyytyväinen, kuin vaan ihminen olla voi, tulin välillä ohi ajaessani tallille niin siellä ne jo Jemiinan kanssa olivat hommissa.

Tämä ensimmäisen ratsuttajan mainitsema ongelmahevonen olikin Jemiinan mielestä turvallisin nuori jolla oli koskaan mennyt, sanoi että oli maastoillut ilman satulaa jo näin lyhyen ajan sisällä. Oli niin helpottavaa huomata, ettei se mikään ongelmahevonen ollut, kun meillä oli takana kärryonnettomuus kotona joka toi arkuutta. Siitä se yhteiselo sitten alkoi ja ratsastus täällä kotonakin lähti liikkeelle. Nappi on nyt 6-vuotias ja on todella innokas lähtemään hommiin. Nykyään meillä käy tunninpitäjä kerran viikossa, että opitaan lisää: koulua, esteitä ja maastoilua. Kaikki sujuu.

Olen käyttänyt neljää eri ratsuttajaa eri hevosilla. Lauraan olin tyytyväisin. Teki mitä sovittiin ja oli se tunne että luotin 100%. Tallilla oli mukava meininki aina kun käytiin. Mukavia ja iloisia ihmisiä kaikki asiakkaatkin. Laura ei luvannut liikoja ja sanoi että ei ole vielä ammattilainen, eikä myöskään laskuttanut liikoja. Nolotti maksaa niin hyvästä työstä niin vähän..

Laura pitäisi valita vuoden puuhanaiseksi. Ehtii opiskelemaan, pitää tunteja, pitää tallia, olla äiti, pitää lomaa, teatterissa hyvä näyttelijä, kouluttaa hevosia, kisaamaan eri lajeissa jne. aina iloinen, energiapommi, ehtii päivän aikana vaikka mihin.”


 

Palautetta tallin toiminnasta voit lähettää sähköpostitse: wasaborgin.talli@luukku.com tai facebookissa yksityisviestinä Lauralle.