Suositukset

Suosituksia ja palautteita tallin toiminnasta

”Maailman paras talli! Todella ammattitaitoiset opettajat ja niin erilaiset, mikä on suuri rikkaus. Kukaan ei päästä helpolla ja haastavat lapset, nuoret ja tätiratsastajatkin. Paljon järjestetään kilpailuja, talkoita, koulutuksia, saunailtoja, valmennuksia. Osallistutaan kaikenlaisiin tapahtumiin ja kaikki saavat osallistua (Wanhan ajan markkinat, Lucia-kulkue, Kukkamessut ym ym.) Hevoset ovat rauhallisia ja hyväkäytöksisiä. Hevoset vaihtuvat myös, ettei
ole vuosikausia samat. Haasteellisiakin ollut mikä on hyvä asia! Hoitohevos-systeemi on todella loistava. Kannustava ilmapiiri tallilla ja varsinkin kilpailuissa kannustetaan ihan jokaista ratsastajaa. Todellakin maailman paras talli ja minulle ainakin henkireikä!”

Sari Vuorio

 

”Wasaborgin tallille on kiva tulla ja siellä on kiva harrastaa, koska talliporukka on todella ystävällistä. Opettajat ovat mukavia ja tarpeeksi vaativia ratsastajaa kohtaan.”

Emmi Vilen

 

”Tallilla koulutetut ja hyvät opettajat, kiltit osaavat ponit/hevoset, monipuolisesti erilaisia tunteja tarjolla, juuri valmistunut maneesi, paljon erilaisia tapahtumia ja kisoja”

Teija Vähätalo


”Palautteena voin ehdottomasti suositella. Saimme hienosti koulutetun ponin ja en voi kuin suositella.”

Jenni Hakala, Shore-Wide Dexterin omistaja


”Etsin  5-vuotiaalle tytölleni ponia. Satuin näkemään 4-vuotiaan welsh A-oripojan ja ihastuin häneen heti. Pakko myöntää, että kauneuteen, mutta poni vaikutti myös mukavalta käsitellä. Se tuli meille muutaman kerran selässä käytynä ja vähän ohjasajettuna. Itse en osaa kuin taluttaa poneja, siksi oli tärkeä löytää hyvä ratsuttaja ponillemme. Dino oli edelleen aika orimainen ja oli vaikea arvioida millainen ratsu ponista tulisi. Olin valmistautunut kaikkeen superkiitäjän ja laiskamadon välillä. Dino matkusti Uuteenkaupunkiin ja pojankoltiainen pääsi kouluun! Reilun kahden kuukauden aikana Dino sai paljon ratsastusopetusta, maastoilua ja esteharjoitusta. Koltiainen kasvoi nuoreksi herraksi ja selkeästi huomasi, että se viihtyi Wasaborgin tallilla. Dinolla tehtiin ”töitä” lähes päivittäin, mitä nuori poni tarvitseekin. Lauran kanssa viestittelimme aina tärkeissä etapeissa ja onnistumisissa. Dino osoittautui pelkäämättömäksi ja hivenen laiskantuntuiseksi – kuullosti hyvältä. Kun tulimme hakemaan poikaa kotiin Ida esitti mitä kaikkea oli tehty ja piti myös meidän tytöille ratsastustunnin. Kun näin Dinon, huomasin heti ulkoisen muutoksen, kaveri oli saanut lihaksia! Ratsastaminen näytti helpolta ja hyvältä. Olin todella tyytyväinen, mitä oli vain parissa kuukaudessa saatu aikaan. Dino on nuori ja vielä varsin kokematon poni, joka tarvitsee paljon ratsastusta ja uusia kokemuksia, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Mari Korpikaivo

 

”Wasaborgin talli on laadukas talli, jossa opettajat oikein osaavia ja tallin omistaja on mukava ja kokenut ratsastaja, joka pitää itsekin tunteja eli toimii myös ratsastuksenohjaajana. Tallin kaikki tilat ovat hyvin siistit ja asiallisesti hoidetut, samoin hevoset. Hevosia löytyy jokaiselle ja kaikki ovat tasokkaita ja osaavia.”

Iina Hoikkala


”Starpony.net Oy ja Alba-ponit ovat ratsuttaneet useita poneja Wasaborgin tallilla. Olemme luottavaisesti uskoneet Wasaborgille myös toisen jalostusorimme Junibackens Lotuksen, jonka ratsastus- ja ajo-opetukseen olimme erittäin tyytyväisiä. Meiltä on ollut siellä myös muita nuoria oppimassa ratsastuksen alkeita. Yhteistyö on mielestäni pelannut saumattomasti, vastuuhenkilöt ovat helposti tavoitettavissa puhelimitse ja viimeisimmät kuulumiset voi kysellä helposti. Kaikki pyydetyt ja sovitut asiat on toteutettu ilman muistuttamista. Voin suositella lämpimästi myös pitkänmatkalaisille, sillä kuulumisia ja kuvia on saanut pyytämättä.”

Maura Tuomi

 

”Tallin hevoset/ponit on todella kilttejä ja jokainen on omanlainen persoona. Jokaiselle ratsastajalle löytyy varmasti se oma suosikki. Ratsastuskoulun tunnit on tehokkaita ja niitä löytyy monen tasoisille ratsastajille. Tunteja on tarjolla monipuolisesti ja ratsastuksenopettajat ovat kannustavia. Leirit on kesän kohokohta. Leireillä pääsee ratsastamaan ja tekemään hevosten kanssa erilaisia juttuja. Leirien päiväohjelma on monipuolinen ja
ruoka on todella hyvää.”

Sonja Vähätalo


”Kaksi hyvää ja valaistua kenttää, mahtavat maastot ja upea uusi maneesi !! Monipuolista opetusta upeiden ja aina niin iloisten opettajien johdolla!”

Kati Vanhanen

 

”Shetlanninponiruunamme Aarnilan Tare oli ensimmäisiä Wasaborgin tallilla koulutuksessa olleita shettiksiä jo monta vuotta sitten. Taren ajo-opetus oli epäonnistunut kotona jollain tapaa ja tarkoitus oli saada poni opetettua uudelleen ajolle sekä myös ratsastukseen. Ponin epäluulo ajohommia kohtaan osoittautui kuitenkin liian suureksi voittaa, mutta hyvä ratsu siitä on saatu Lauran, Idan ja muiden avulla! Tare on ollut ratsutuksessa Wasaborgilla pariin eri otteeseen. Taren koulutuksesta jäi niin hyvä kuva tallin toiminnasta, että olen suositellut Wasaborgin shettisratsutuspalveluita muillekin ja Taren jälkeen koulutuksessa onkin ollut monen tutunkin ponit.  Itse olen vienyt Lauralle koulutettavaksi myös shettistamma Pineriver’s Penelopen, kun tuli aika vierottaa se varsastaan. Peppi oppi hyvät perustaidot sekä ratsastuksessa että ajossa ja myin sen sittemmin tunti- ja ponikerhoponiksi. Oman kokemukseni perusteella suosittelen Wasaborgin tallin ratsutus- ja ajo-opetuspalveluita kaikille, joilta ei esimerkiksi löydy itseltään riittäviä taitoja tai riittävän pientä ratsastajaa hommaan tai aika ei riitä suunnitelmalliseen ja pitkäjänteiseen koulutustyöhön. Luotan myös oman ponini päivittäisessä ja kuukaudesta toiseen jatkuvassa hoidossa täysin Lauran ammattitaitoon.”

Lotta Airila


”Oma kasvattimme, gotlannin russ -tamma Sigrid, kotoisemmin Siiri, vietti Wasaborgin tallilla melkein viisi kuukautta vuonna 2012. Tuolloin kolmevuotias Siiri oli tarkoitus sisäänratsastaa ja opettaa myös ajolle. Kotona oli harjoiteltu ohjasajoa ja työskennelty jonkin verran maastakäsin. Omat taidot ja aika eivät olisi riittäneet Siirin kunnolliseen opetukseen, niinpä ystäväni Heidin vinkistä soittelin Lauralle ja Wasaborgissa olikin juuri vapautunut yksi opetuspaikka.

Siiriä ratsutettiin ja ajo-opetettiin vuoropäivinä, ja näin ponilla oli riittävän vaihtelevaa toimintaa. Opetusta ei myöskään kiirehditty liikaa, vaan poni sai välipäivinä temmeltää laumassa kavereiden kanssa. Kaikki sujui hyvin, ja kotiin palasi näppärä ja oppivainen nuori neiti. Kiitos Lauralle ja kaikille avustajille!

Viime kesänä Siiri myytiin kolmilapsiselle ystäväperheelle ja se on osoittautunut loistavaksi lasten monitoimiponiksi. Nuoresta iästään huolimatta se on pienten ratsastajiensa luotettava ystävä ajossa ja ratsastuksessa ja kaikessa käsittelyssä. Voin lämpimästi suositella Wasaborgin tallia jokaiselle, joka tarvitsee apua poninsa koulutuksessa :)”

Ulla Mustonen, Hyvinkää


”Wasaborgin talli tarjoaa laadukasta ja hyvin toteutettua hevosharrastusta erinomaisella sijainnilla lähellä Uudenkaupungin keskustaa. Käytössä on monenkokoisia, kilttejä ja ennenkaikkea osaavia hevosia ja poneja. Vaikka tallirakennus on jo iäkäs, paikat ovat siistejä ja loistavassa kunnossa. Uusi tilava maneesi mahdollistaa täyden treenin ympärivuotisesti. Mikä tärkeintä, tallin ilmapiiri on hyvä ja kannustava. Monipuoliset tuntiryhmät antavat kaikille mahdollisuuden harjoitella oman tasoisessa ja henkisessä ryhmässä.”

Reetta Turkki


”Shetlanninponitamma Lilly oppi 5-vuotiskaudellaan nopeasti sekä ratsun taitoja että kärryjen eteen. Idan ratsastamana saavuttivat useita sijoituksia 40 cm ja 50 cm luokissa. Paras saavutus vuodelta 2013 shettis SM Ypäjältä 1-osakilpailun sijoitus 3.
Nike oli Lauran ”löytö”, joka kuumana esteponina opetteli uuden uran eläkepäivilleen kouluratsuna. Ida ja Nike sijoittuivat kaudella 2013 useissa seurakoulukisoissa sekä tekivät hienon suorituksen myös aluekisoissa Laitilassa. Vakka-Cupin koulumestaruuden poneissa pari voitti suvereenisti.
Ponien kanssa mennään koko ajan niiden ehdoilla. Koulutus perustuu palkitsemiseen ja se etenee ponin tahdissa. Kilpaileminen on aina hauskaa ja ”plussaa” tässä hommassa, se tulee siinä sivussa, kun ponit edistyvät. Hevosmiestaito on kaikkein tärkeintä, silloin asiat ovat hyvin kun poni on iloinen, reipas ja luottavainen. Suuret kiitokset Idalle ja Lauralle!”

Pirjo ja Meri Mäntynen, Mynämäki


 

Palautetta tallin toiminnasta voit lähettää sähköpostitse: wasaborgin.talli@luukku.com tai facebookissa yksityisviestinä Lauralle.