Tilat

Wasaborgin talli toimii maalaismiljöössä lähellä Uudenkaupungin keskustaa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Tallirakennus on vanha n. 600 m2 kivinavetta, joka on ollut Wasaborgin kreivin Kustaa Kustaanpojan (Gustaf Gustafsson af Wasaborg) kartanon (Salmen Kartanon) navetta/talli. Tallissa toimi 90-luvun puolivälistä ratsastuskoulu, jonka toiminta loppui muutamia vuosia ennen kuin ostimme tallin. Sitä ennen tallilla on ollut mm. hiekkapuhaltamo ja kaupungin varasto. Naapurissa oleva Salmen Kartano on jo aiemmin ollut Lauran vanhempien Merjan ja Heikin yrityksen, Salmen Kartanon Palvelukeskus Oy:n, omistuksessa.

Tallissa on 21 karsinapaikkaa. Tallirakennuksessa on tehty mittava remontti. Tallista löytyy loimien kuivaushuone ja pyykkihuone sekä 2.käytävältä iso yksityisten varustehuone ja itsepalvelukahvila, joka toimii myös mm. kokousten ja synttärikutsujen pitopaikkana, leikkihuoneena ja taukotupana. Kahvia, leivonnaisia, virvokkeita ym. tarjolla arki-iltaisin klo 15.30 eteenpäin.

2. ja 3. käytävän karsinat on uusittu ja 1. käytävän ponitalli on saanut uuden maalipinnan. Kesällä 2012 talliin tehtiin koneellinen ilmastointi, v. 2013 iso kenttä uusittiin kokonaan ja v. 2014 talliin asennettiin karsinoihin vesiautomaatit sekä osa tarhojen pohjista ojitettiin ja uusittiin täysin.

1. käytävällä on 8 isompaa karsinaa sekä 1 shettiskarsina, valjakkovarustehuone, tallikämppä, WC ja pyykkihuone. Tallikämpässä on jääkaappi, mikro, vedenkeitin, kahvinkeitin ym. Talliin sekä ulkoletkun pesupaikkaan tulee lämmin vesi.

2. käytävällä on neljä isoa karsinaa (n. 3 x 3 m), työkaluvarasto ja varustehuone. Vanhassa siilossa sijaitsee pyöreä kerhohuone, jossa toimii nyt myös asiakkaiden toivoma kahvila arki-iltaisin. Jokaisella käytävällä on oma rehuvarasto päädyssä. 3. käytävältä löytyy loimien kuivaushuone, varastotilaa sekä 7 isoa karsinaa ja 1 ponikarsina. Tallin päädyssä kolmoskäytävän jälkeen on leiriläisten yöpymistilat.

Piha-alueella on sähkölanka/lankkutarhoja tällä hetkellä 9 kpl. Kesälaitumia löytyy lähialueelta ja junaradan toiselta puolelta 6 kpl. Lisää laitumia viljeltiin v. 2016, kun saimme vuokrattua lisää peltoja käyttöömme tallin ympäriltä.

Tallilla on n. 30 x 60 m valaistu kenttä sekä toimiva estekalusto. Varsinaisen kentän viereen 1.tarhaan on tehty pienempi kenttä kilpailujen verryttelykäyttöön sekä alkeisryhmille. Meillä on myös nurmikenttä, jonne on rakennettu harjoittelukäyttöön monipuolinen maastoesterata. Lapsille löytyy pihasta oma aidattu leikkipaikka (keinut, liukumäki, hiekkalaatikko, leikkimökki ym.) sekä jättitrampoliini. Piharakennuksessa on ulkokarsina, jota voidaan käyttää toipilailla sekä pieni pihatto. Piharakennuksessa sijaitsevat myös heinävarasto ja turvekatos. Vuonna 2018 valmistuu kauan odotettu täyspitkä maneesi.