Tilat

Wasaborgin talli toimii maalaismiljöössä lähellä Uudenkaupungin keskustaa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Tallirakennus on vanha n. 600 m2 kivinavetta, joka on ollut Wasaborgin kreivin Kustaa Kustaanpojan (Gustaf Gustafsson af Wasaborg) kartanon (Salmen Kartanon) navetta/talli.

Tallissa on 21 karsinapaikkaa. Tallirakennuksessa on tehty mittava remontti. Tallista löytyy loimien kuivaushuone ja pyykkihuone sekä 2.käytävältä iso yksityisten varustehuone ja itsepalvelukahvila, joka toimii myös mm. kokousten ja synttärikutsujen pitopaikkana, leikkihuoneena ja taukotupana. Kahvia, leivonnaisia, virvokkeita ym. tarjolla arki-iltaisin klo 15.30 eteenpäin.

Kesällä 2012 talliin tehtiin koneellinen ilmastointi, v. 2013 iso kenttä uusittiin kokonaan ja v. 2014 talliin asennettiin karsinoihin vesiautomaatit sekä osa tarhojen pohjista ojitettiin ja uusittiin täysin. 2019 kesällä suurin osa tarhojen aidoista uusitaan Silber Smartin alumiiniputkiaidoiksi.

1. käytävällä on 8 isompaa karsinaa sekä 1 shettiskarsina, valjakkovarustehuone, tallikämppä, WC ja pyykkihuone. Tallikämpässä on jääkaappi, mikro, vedenkeitin, kahvinkeitin ym. Talliin sekä ulkoletkun pesupaikkaan tulee lämmin vesi.

2. käytävällä on neljä isoa karsinaa (n. 3 x 3 m), työkaluvarasto ja varustehuone. Vanhassa siilossa sijaitsee pyöreä kerhohuone, jossa toimii myös asiakkaiden toivoma kahvila arki-iltaisin. Jokaisella käytävällä on oma rehuvarasto päädyssä. 3. käytävältä löytyy loimien kuivaushuone, varastotilaa sekä 7 isoa karsinaa ja 1 ponikarsina. Tallin päädyssä kolmoskäytävän jälkeen on leiriläisten yöpymistilat.

Piha-alueella on sähkölanka/lankkutarhoja tällä hetkellä 9 kpl. Kesälaitumia löytyy lähialueelta ja junaradan toiselta puolelta. Lisää laitumia viljeltiin v. 2016, kun saimme vuokrattua lisää peltoja käyttöömme tallin ympäriltä.

Tallilla on n. 30 x 60 m valaistu kenttä sekä toimiva estekalusto. Varsinaisen kentän viereen on tehty pienempi kenttä kilpailujen verryttelykäyttöön sekä alkeis- ja pienryhmille. Meillä on myös nurmikenttä, jonne on rakennettu harjoittelukäyttöön monipuolinen maastoesterata.

Vuonna 2018 valmistui puurakenteinen kilpailumitat täyttävä maneesi 23 x 66 m, jossa on katsomo. Lapsille löytyy pihasta oma aidattu leikkipaikka (keinut, liukumäki, hiekkalaatikko, leikkimökki ym.) sekä jättitrampoliini. Piharakennuksessa on ulkokarsina, jota voidaan käyttää toipilailla sekä pieni pihatto. Piharakennuksessa sijaitsevat myös heinävarasto ja turvekatos sekä toisessa päädyssä katettu uusi lantala.