Ratsastustunnit / Ohjeet tuntilaisille

Me
nu

Ratsastustunnit / Ohjeet tuntilaisille

Hyvä tietää

Ohjeet tuntilaiselle

Saavu tallille puolisen tuntia ennen tuntisi alkua, jotta ehdit harjata ja varustaa ponisi/hevosesi kuntoon. Hevoset laitetaan kuntoon karsinoissa. Varaa myös saman verran aikaa hevosen ”purkamiseen”. Mikäli et ehdi tulla ajoissa, ilmoita siitä Lauralle hyvissä ajoin. Toisessa ryhmässä ratsastavan on mahdollista saada heppa, joka on jo ensimmäisellä tunnilla mukana ja näin ollen valmiina.

Tunneille tarvitset hyväksytyn VG1-turvakypärän, korolliset tukevat kengät tai saappaat, hanskat ja mukavat housut, joissa ei ole paksuja sisäsaumoja sekä mahdollisesti raipan. Estetunneille ja maastoon suositellaan turvaliiviä. Kypäriä, turvaliivejä ja raippoja saa tarvittaessa lainaan myös tallilla.

Sadesäällä sadevarusteet, mikäli tunti pidetään kentällä. Tunteja ei peruta sateen takia (lukuun ottamatta rajumyrskyjä ja ukonilmaa).

Wasaborgin Talli Oy
Wasaborgin Talli Oy

Varusteiden huolto

Tunnin jälkeen harjaa hevonen/ pese ja loimita tarvittaessa, mikäli on hionnut. Hevosten ovista löytyy tarkemmat ohjeet jokaiselle ja talliavustajalta saat apua (talliavustajan tunnistat punaisesta liivistä). Satula ja suitset pyyhitään satulasaippualla, harjakoppa viedään takaisin paikoilleen, kuolaimet pestään ja suitset niputetaan. Satulaan laitetaan suojus.

Kuraiset varusteet, suojat ym. pestään ja viedään kuivaushuoneeseen kuivumaan. Näihin saat tarvittaessa apua talliavustajalta ja voit tunnin päätteeksi varmistaa opettajalta hevoskohtaiset ohjeet.

Hyvä tietää

Yli 20° pakkasilla tunnit saattavat peruuntua, näistä ilmoitetaan henkilökohtaisesti ratsastajille.

Kaikilla ratsastustunneillamme säännöllisesti käyvillä tulee olla henkilökohtainen tapaturmavakuutus/ Suomen Ratsastajainliiton alaisen ratsastusseuran jäsenyys, johon kuuluu myös vakuutus. Wasaborgin Hevosurheilijoihin voit liittyä sähköpostitse: laura.heino@wasaborgintalli.fi

Vaikka tunneilla käytössä olevat hevoset ja ponit ovatkin kilttejä ja rauhallisia, ne ovat eläviä olentoja, joiden kanssa toimiessa tapaturmariski on aina tiedostettava.

Wasaborgin Talli Oy